8 کاربرد پودر زنجبیل در خانه

پودر زنجبیل(نمک پاش و فله)

قبل از این که 8 تا از بهترین مصارف اصلی پودر زنجبیل در خانه را بهتون بگم قبلش بهتره باهم اشنا بشیم که پودر زنجبیل چیست و اصلا فرقش با زنجبیل تازه در چیست پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

پودر زنجبیل، ادویه‌ای خوش‌طعم و معطر است که علاوه بر مصارف آشپزی، کاربردهای فراوانی در خانه دارد. این ادویه جادویی سرشار از خواص سلامتی و فواید بی‌نظیری است که می‌تواند زندگی شما را آسان‌تر و لذت‌بخش‌تر کند.

پودر زنجبیل(نمک پاش و فله) پودر زنجبیل(نمک پاش و فله)

تاریخچه:

  • سابقه مصرف زنجبیل به عنوان ادویه و داروی گیاهی به بیش از 5000 سال پیش می رسد.
  • منشا زنجبیل به جنوب شرقی آسیا و به طور خاص هند نسبت داده می شود.
  • از زنجبیل در طب سنتی چین، هند، یونان و روم باستان استفاده می شده است.
  • زنجبیل توسط تجارت ادویه به سراسر جهان راه یافت و در قرون وسطی به اروپا رسید.
  • زنجبیل در قرن هفدهم به آمریکا معرفی شد.

8 کاربرد شگفت‌انگیز پودر زنجبیل در خانه می‌پردازیم:

1. طعم دهنده غذا:

پودر زنجبیل یکی از محبوب‌ترین ادویه‌ها در آشپزی است. این ادویه طعم گرم، تند و کمی شیرین به غذاها می‌بخشد و می‌تواند طعم غذاهای مختلف را به طور قابل توجهی ارتقا دهد. از پودر زنجبیل می‌توانید در تهیه انواع غذاها مانند خورش‌ها، سوپ‌ها، پلوها، مرغ، ماهی، سالاد و دسرها استفاده کنید.

2. دمنوش ضد سرماخوردگی:

پودر زنجبیل به دلیل خاصیت ضد التهابی و آنتی‌باکتریایی که دارد، می‌تواند به تسکین علائم سرماخوردگی و آنفولانزا مانند گلودرد، سرفه و تب کمک کند. برای تهیه دمنوش زنجبیل، کافی است یک قاشق چای خوری پودر زنجبیل را در یک فنجان آب جوش دم کنید و بعد از چند دقیقه میل کنید. می‌توانید به این دمنوش مقداری عسل، لیمو یا دارچین نیز اضافه کنید.

3. تسکین درد عضلات و مفاصل:

پودر زنجبیل به دلیل خاصیت ضد التهابی که دارد، می‌تواند به تسکین درد عضلات و مفاصل کمک کند. برای استفاده از زنجبیل در این مورد، می‌توانید یک خمیر از پودر زنجبیل و آب تهیه کنید و آن را روی محل درد بمالید یا از حمام زنجبیلی استفاده کنید.

4. ضد تهوع:

پودر زنجبیل به دلیل خاصیت ضد تهوع که دارد، می‌تواند به تسکین تهوع ناشی از بارداری، حرکت و شیمی درمانی کمک کند. برای استفاده از زنجبیل در این مورد، می‌توانید یک دمنوش زنجبیل میل کنید یا مقداری پودر زنجبیل را به طور مستقیم مصرف کنید.

5. کمک به هضم غذا:

پودر زنجبیل به هضم غذا و کاهش نفخ و سوء هاضمه کمک می‌کند. برای استفاده از زنجبیل در این مورد، می‌توانید بعد از غذا یک دمنوش زنجبیل میل کنید یا مقداری پودر زنجبیل را به طور مستقیم مصرف کنید.

6. تقویت سیستم ایمنی بدن:

پودر زنجبیل به دلیل داشتن آنتی‌اکسیدان‌های قوی، می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن و مبارزه با عفونت‌ها کمک کند.

7. شاداب کننده پوست:

پودر زنجبیل به دلیل خاصیت ضد التهابی و آنتی‌اکسیدانی که دارد، می‌تواند به شادابی و جوانسازی پوست کمک کند. برای استفاده از زنجبیل در این مورد، می‌توانید از ماسک‌های زنجبیلی استفاده کنید.

8. خوشبو کننده دهان:

پودر زنجبیل به دلیل خاصیت ضد باکتریایی که دارد، می‌تواند به خوشبو شدن دهان و از بین بردن بوی بد دهان کمک کند. برای استفاده از زنجبیل در این مورد، می‌توانید بعد از غذا مقداری پودر زنجبیل را بجوید یا از دمنوش زنجبیل استفاده کنید.

البته این مواردی ک بالا عرض شد گوشه ایی از خاصیت های پنهان این ادویه جذاب میباشد ک حتما ازتون میخام ک استفاده کنید و لذت ببرید.

پودر زنجبیل(نمک پاش و فله) پودر زنجبیل(نمک پاش و فله)

خب البته توی این هوای گرم تابستان بهتون یک شربت مقوی و پر خاصیت رو با استفاده از پودر زنجبیل یاد میدم ک در خانه درست کنید و در کنار خانواده محترمون میل کنید و لذت ببرید:

شربت زنجبیل را می توان به روش های مختلفی تهیه کرد. یک روش رایج به شرح زیر است:

  1. زنجبیل را پوست کرده و به قطعات نازک برش دهید.
  2. زنجبیل، آب و شکر را در قابلمه ای با هم مخلوط کنید.
  3. مخلوط را به جوش برسانید و سپس حرارت را کم کنید و به مدت 10 تا 15 دقیقه بجوشانید.
  4. از روی حرارت برداشته و بگذارید کمی خنک شود.
  5. آبلیمو را اضافه کرده و هم بزنید.
  6. شربت را از صافی عبور داده و در بطری بریزید.
  7. شربت را در یخچال نگهداری کنید و تا 2 هفته میل کنید.

شربت زنجبیل را می توان به تنهایی یا با آب یا چای رقیق کرد. همچنین می توان از آن به عنوان چاشنی در غذاها و نوشیدنی های مختلف استفاده کرد.

یک نکته بسیار مهم ک باید بهش توجه داشته باشیم این است ک واقعا زنجبیل یا پودر زنجیل تازه رو چقدر باید مصرف کنیم که دلم نیومد بهتون نگم این مطلب رو :

میزان مصرف مجاز زنجبیل :

میزان مصرف مجاز زنجبیل به شکل مصرف آن بستگی دارد:

1. زنجبیل تازه:

  • مصرف روزانه: به طور کلی، مصرف 4 گرم زنجبیل تازه در روز برای افراد سالم بی خطر است. این مقدار معادل 1 قاشق غذاخوری زنجبیل رنده شده یا 2 تا 3 برش نازک زنجبیل است.
  • مصرف کوتاه مدت: برای درمان تهوع، استفراغ یا درد، می توان تا 8 گرم زنجبیل تازه در روز مصرف کرد. اما این مقدار را فقط برای مدت کوتاه مصرف کنید و در صورت عدم بهبودی علائم، به پزشک مراجعه کنید.

2. پودر زنجبیل:

  • مصرف روزانه: مصرف 2 گرم پودر زنجبیل در روز برای افراد سالم بی خطر است. این مقدار معادل 1/2 قاشق چایخوری پودر زنجبیل است.
  • مصرف کوتاه مدت: برای درمان تهوع، استفراغ یا درد، می توان تا 4 گرم پودر زنجبیل در روز مصرف کرد. اما این مقدار را فقط برای مدت کوتاه مصرف کنید و در صورت عدم بهبودی علائم، به پزشک مراجعه کنید.

3. کپسول زنجبیل:

  • مصرف روزانه: دوز توصیه شده کپسول زنجبیل بسته به برند و نوع کپسول متفاوت است. دستورالعمل های روی برچسب را به دقت دنبال کنید.

4. چای زنجبیل:

  • مصرف روزانه: نوشیدن 2 تا 3 فنجان چای زنجبیل در روز برای افراد سالم بی خطر است.

البته بچه ها یادتون باشه ها حتما این چند نکته مهم رو رعایت کنید ک خدایی نکرده مریض نشید:

  • اگر باردار یا شیرده هستید، قبل از مصرف زنجبیل با پزشک خود مشورت کنید.
  • اگر بیماری خاصی دارید، قبل از مصرف زنجبیل با پزشک خود مشورت کنید.
  • زنجبیل ممکن است با برخی داروها تداخل داشته باشد. قبل از مصرف زنجبیل، لیست داروهای خود را با پزشک خود بررسی کنید.
  • اگر دچار عوارض جانبی مانند معده درد، سوزش سر دل یا اسهال شدید، مصرف زنجبیل را قطع کنید و به پزشک مراجعه کنید.

امیدوارم که از این مقاله نهایت بهره رو برده باشید و ما در شهر زعفران همیشه به فکر سلامتی و شادابی شما هموطنان عزیز هستیم موفق و مویید باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

خانه
فروشگاه
وبلاگ
منو